Необходими продукти
Турски кори за баница 1 пакет- 500г
( С тях става най-вкусна, но може и с други, каквито има по магазините)
Кисело мляко 1 кофичка
Яйца 5бр
Сол 1к.л.
Сирене около 400 гр
Олио 100мл
Брашно 2с.л.+ 1 бакпулвер
Около 150-200мл топла мазнина ( масло и олио) за намазване на корите.
- Правим плънката от вс продукти без мазнината за намазване на корите.
- Вземаме 1 кора, намазваме с мазнина, слагаме част от плънката и завиваме на плик ( или руло). Ако е на плик оставяме го настрани
- Ако е на руло, навиваме го като охлювче и поставяме в центъра на тавата, за да може да навиваме останалите кори около охлювчето.
- Вземаме 2рата кора и по същия начин намазваме с мазнина, слагаме първата кола, която станахме на плик, и мажем с плънка. Отново сгъваме плик. Получава се плик в плик..
- Така процедираме и с другите кори, като си оставяме 4-5 лъжици от плънката за намазване отгоре.
- Така приготвените кори поставяме върху хартия за печене в тавичка. Намазваме отгоре с остатъка от мазнината и част от плънката.
- Печем в предварително загрята фурна на 170-180гр до приятен загар.
- След изпичането, оставяме малко да си "почине" и сервираме с айрян или друга напитка по желание.