Необходими продукти:
- 250 г гъби
- 1 морков
- 1 кафена чашка ориз
- 50 г краве масло
- 1 яйце
- 1/2 чаена чаша кисело мляко
- 6 чаени чаши вода
- копър
- черен пипер
- сол
Приготвяне или как се готви ястието:
- Гъбите, нарязани на ивици и морковът, нарязан на кубчета, се слагат в съд с врящата леко подсолена вода и се варят до омекване, след което се прибавя оризът.
- След сваряването на ориза супата се отстранява от огъня, подправя се с прясното масло, застройва се с яйцето и киселото мляко, поръсва се със ситно нарязан копър и смлян черен пипер и се поднася.
*Бележки: Когато се приготвя с растително масло, супата може да се поднесе студена.