Какви продукти са ви необходими?
- 1 супени лъжици зехтин
- 1 нарязан лук
- 1/2 нарязана на дребно скилидка чесън
- 1 чаша пилешки бульон
- 1 обелен и нарязан на дребно сладък картоф
- 4 големи моркова, обелени и нарязани
- 1 червена чушка, нарязана и обелена
- 1/2 нарязан джинджифил
- 1/4 чаша кисело мляко с ниско съдържание на мазнини
- кориандър (може да го сложите, но може и без него)
Как да си ги приготвите?
- Загрейте зехтина в голяма тенджера, след което добавете лука и чесъна. Запържете 2-3 минути, докато лукът омекне.
- Добавете пилешкия бульон и 2 чаши вода. Оставете сместа да заври.
- Добавете сладкия картоф, моркова, червената чушка и джинджифила. Намалете огъня и варете 15 минути.
- Махнете съда от огъня и поставете в хладилника за 20-30 минути. Използвайте сито, за да извадите парченцата зеленчуци и ги миксирайте до получаване на гладка каша.
- Добавете кашата обратно към течността и отново я поставете на котлона. Варете 15-20 минути.
• Когато супата е почти готова, добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Сервирайте веднага, а като украса може да ползвате кориандър.
Източник: GymBeam