Постни зелеви сарми с гъби и праз за Бъдни вечер

Коментари · 365 Прегледа

Много вкусни и лесни, за цялото семейство!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

зелеви листа
гъби- 500 гр.
праз- 4 стръка
ориз- 400 гр.
моркови- 2 бр.
целина глава- 1 бр (по-малка)
магданоз- 1 вр.
домати (от консерва)- 200 гр.
чесън- 5-6 скилидки
олио
джоджен
червен пипер
черен пипер
зелева чорба- 300 мл.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежете гъбите, празът, целината, чесъна и магданозът. Настържете морковите. В загрята тенджера сипете олио и задушете празът и морковите. Прибавете целината, чесъна, гъбите и отново задушете. Прибавете ориза, разбъркайте и накрая добавете доматите, и изключете котлона. Прибавете магданозът, овкусете с червен пипер, черен пипер и джоджен.

С готовата плънка завийте сарми, с големина по ваш избор. Подредете сармите в тавичка за печене. Налейте зелевата чорба и допълнете с вода. Покрийте добре с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, в средата, с вентилатор, за около 1 час и 30 минути. Махнете фолиото и запечете за още 10-15 минути. Приятен апетит!

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=AK60lDufhQQt=5s

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg