Рецепта за Шоколадова торта с Орео

Коментари · 372 Прегледа

Рецепта за Шоколадова торта с Орео. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Месец на влюбените". Рецепта за десерт - торта с шоколад и Орео.

Необходими продукти:

За брауни блатовете:

(Продуктите са за два блата)

• 6 бр. яйца
• 10 с.л. кафява захар
• 250 г масло
• 300 г шоколад (натурален или кулинарен)
• 6 с.л. какао (натурално)
• 6 с.л. брашно (с връх)
• 2 ч.л. бакпулвер

За крема:

  • 800гр. заквасена сметана
  • 250 гр. крема сирене пудра захар на вкус
  • ванилия

Добавки:

  • 1 пакет бисквити Орео
  • 1/2 бурканче сладко от вишни

Приготвяне или как се готви десертът:

  1. Започваме с приготвянето на блатовете. Разбиваме яйцата и захарта до получаване на пухкава гладка смес.
  2. Разтапяме заедно маслото и шоколада и ги добавяме към яйчената смес, като внимавате да са с температура около стайната или по-хладни защото иначе ще пресекат яйцата.
  3. Прибавяме брашното, смесено с бакпулвера и пресятото какао и разбъркваме добре.
  4. Получената смес разделяме на две равни части и разпределяме в кръгли форми с падащ ринг, в които сме сложили предварително хартия за печене. Печем до готовност за около 12 мин на 170 градуса. Времето може да варира в зависимост от големината на формата и силата на вашата фурна, но търсим текстурата на брауни.
  5. Разбиваме сметаната, крем сиренето, ванилията с пудра захар толкова, че да получите желаната от вас сладост. Приготвените вече блатове оставаме да изстинат напълно преди да сглобим тортата. Най-добре е да ги приготвите от предния ден.
  6. Напояваме блатовете с течната част от сладкото или с малко ликьор по избор. Подходящи са амарето, вишновка, бейлис.
  7. Винаги обръщайте блатовете с долната част на горе защото тя е пореста и ще се напои по-добре. За втория блат това е необходимо също за да се получи равна и красива горна част на тортата.Върху напоения блат поставяме от целите вишни.
  8. Слагаме и дебел слой от крема като заглаждаме, но не до ръба на тортата. След като сложим втория блат, кремът ще се разнесе до краищата.
  9. Върху крема поръсваме с натрошени бисквити орео и слагаме втория блат.Напояваме и след това "замазваме" тортата с останалия крем.
  10. Поръсваме с още натрошени бисквитки, като можем и да поставим цели такива.
  11. Оставяме тортата в хладилника поне за една нощ. Имайте предвид, че колкото повече престои, толкова по-вкусна става!

Рецепта предоставена от Анелия Терзиева.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg