Необходими продукти:
- 100 г натурален шоколад (може и млечен)
- 50 г орехи
- 1 масло (125 г)
- 2 пакета бисквити (шоколадови / обикновени / с масло и т.н.) – може и по-голямо количество
- 1 к.ч. прясно мляко
- 2 с.л. мед
- 1 пакетче какао
- шоколадови пръчици
- кокосови стърготини
- смлени ядки за овалване
Приготвяне или как се готви десертът:
- Смесваме маслото, шоколада и прясното мляко в съд, който поставяме на котлона. Когато всичко стане еднородна смес, го отстраняваме от печката.
- Добавяме натрошените орехи и бисквитите и бъркаме, докато стане като тесто (леко влажно). По желание можем в една част да добавим нарязани на ситно сушени плодове, някакъв ликьор, парчета шоколад и т.н.
- С ръце оформяме топчета, докато сместа е още леко топла и овалваме в шоколадовите пръчици, кокосовите стърготини, какаото или смлените ядки.
- Оставяме в хладилник за няколко часа, за да стегнат добре.
Рецепта предоставена от Анелия Терзиева.