Необходими продукти:
- 600 мл прясно мляко
- 6 с л захар
- 3 жълтъка
- 1 банан голям
- 60 г натурално нишесте
- кекс 4-5 парчета
- черен шоколад за декорация
Приготвяне или как се готви десертът:
- С телена бъркалка се разбиват жълтъците със захарта.
- В 100 мл прясно мляко се разбърква нишесте и ванилията.
- Останалото прясно мляко се загрява, сипва се на тънка струя жълтъци, нишесте и разбъркваме докато сгъсти на умерен огън, да не загори.
- Охладжа се леко и прибавяме банана намачкан на пюре, като се заделят няколко кръгчета за декорация на десерта.
- Кекса се начупва на парчета.
- В 4 стъклени чаши сипваме по 1 с л крем, отгоре парчета кекс, следва крем, кекс и така се нареждат 3 реда, като се завършва с крем.
- Декорира се с кръгчета банан, поръсваме със стружки черен шоколад и охладен се сервира.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.