Рецепта за Торта "Шоколадов трюфел"

Коментари · 312 Прегледа

Рецепта за Торта "Шоколадов трюфел". Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Месец на влюбените". Рецепта за десерт - Торта "Шоколадов трюфел".

Необходими продукти:

  • прясно мляко - 1 и 1/4 ч.ч.
  • краве масло - 1/2 ч.ч. меко
  • натурален шоколад - 110 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • брашно - 2 и 1/3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.

За крема:

  • краве масло - 3 с.л.
  • натурален шоколад - 70 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 1/2 ч.ч.

За ганаша:

  • натурален шоколад - 100 г.
  • сладкарска сметана - 1/2 ч.ч.

 

Приготвяне или как се готви десертът:

  1. В тенджера на ниска температура се загряват млякото, маслото и натрошеният шоколад, докато последният се разтопи. Сваля се от котлона и се оставя за 10 мин.
  2. В купа се разбиват яйцата и ванилията. При непрекъснато бъркане се прибавя шоколадът, докато се получи гладка смес. Смесват се брашното, захарта, содата и солта.
  3. Прибавят се на порции към шоколадовата смес, докато се получи гладко тесто. Тестото се прехвърля в голяма правоъгълна тава покрита с хартия за печене (леко намазнена). Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна за 20-25 мин.
  4. Блатът се изважда от тавата и се оставя да се охлади напълно, след което се разрязва на 3 равни части.
  5. За крема на шоколадовата торта в малка тенджерка се разтопяват маслото и натрошения шоколад. Разбъркват се с пудрата захар и сметаната до гладка смес (може да използвате миксер).
  6. За приготвянето на шоколадовия ганаш най-напред загряваме натрошения шоколад и сметаната (при непрекъснато разбъркване) до пълното разтопяване на шоколада. Оставя се да изстине толкова, че да може да се маже.
  7. Поставя се първият блат върху подходяща чиния. Намазва се с 1/2 от крема. Слага се вторият блат и се намазва с останалата половина.
  8. Слага се третият блат и се намазва с ганаша отгоре.
  9. Оставете готовата шоколадова торта в хладилник за 1 час.

 

Рецепта предоставена от Ася Заевска.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg