Необходими продукти:
Шоколадов Блат: за форма с размери 22-24см
- 2 яйца
- 80г захар
- 50 гр. какао
- 1 шушулка ванилия или чаена лъжица екстракт
- 80г прясно мляко
- 40г разтопено масло
- 40г олио
- 120г брашно
- 2г бакпулвер
За крема:
- 400 гр. Кремообразна извара
- 200 гр. нутела
За шоколадова глазура:
- 80 гр шоколад за готвене
- 10 гр кокосово масло
- Вишнов ликьор
Приготвяне или как се готви десертът:
- Яйцата се разбиват със захарта, олиото, млякото, маслото.
- След това се добавят сухите съставки брашно, какао, бакпулвер, ванилия бъркат се до хомогенност.
- Блата се изсипва във форма с хартия и се пече на 180 градуса.
- За крема се разбива кремообразна извара с нутелата. Блата се разрязва на 3 блата.
- Сиропира се всеки блат с няколко капки Вишнов ликьор и се намазва с крема.
- След като тортата е готова се оставя да се охлади.
- През това време се прави шоколадовия ганаж изсипва се върху тортата и се декорира с бонбони Фереро.
Рецепта предоставена от Христина Петрова.
maq666 4 год
Изглежда уникално ❤️