Необходими продукти:
- 750 г домати
- 2 супени лъжици брашно
- 3 супени лъжици растително масло
- 25 г краве масло
- 1 чаена чаша натрошено сирене
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- сол
- черен пипер
Приготвяне или как се готви ястието:
- Доматите се нарязват, посоляват се леко и се варят без вода на слаб огън, докато омекнат, а след това се претриват през гевгир, цедка или сито.
- Брашното се запържва леко в растителното масло, разбърква се с червения пипер и се разрежда с 4 чаени чаши гореща вода.
- Прибавят се претритите домати.
- Супата се вари 10 минути и се отстранява от огъня, разбърква се с натрошеното или настъргано сирене и се подправя с маслото, черен пипер и сол на вкус.