Необходими продукти:
- 2 тънки резена бекон, наситнени
- 2 главички лук, накълцани
- 4 средни картофа, нарязани
- 2 кубчета бульон
- 3 ч.ч. гореща вода
- 1 дафинов лист
- 2 с.л. накълцан магданоз
- 2 ч.ч. мляко или микс мляко с течна сметана
- 1/2 ч.ч. бяло вино сол
- червен пипер
- крутони (по желание)
Приготвяне или как се готви ястието:
- Разтворете бульончетата във вода. Запържете бекона до златисто-кафяво, махнете излишната мазнина (но не цялата).
- Прибавете лука и запържете докато стане прозрачен.
- Прибавете нарязаните картофи, бульона и дафиновия лист.
- Задушавайте, докато картофките поомекнат.
- Прибавете млякото и виното. Овкусете и оставете да покъкри още няколко минути.
- Поръсете с магданоз и сервирайте с крутони.
*Бележки: Ако искате може да направите и крем супа, когато картофите омекнат прибавите млякото и виното и оставите сместта да покъкри. След това пасирайте, сервирайте и поръсете с магданоза и крутоните.