Необходими продукти:
- 6 с.л. масло
- 1 кг гъби
- 2 глави лук, нарязани на едро
- 2 1/2 ч.ч. мляко
- 8 филии бял хляб (не много дебели, по-скоро тънки)
- 4 с.л. пресен магданоз, накълцан
- 1 1/4 ч.ч. течна сметана
- черен пипер и сол на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- Разтопете маслото. Прибавете почистените и нарязани гъби, както и лука. Сотирайте за 10 минути или докато омекнат, без да покафеняват. Прибавете млякото.
- Накъсайте хляба на парчета и поставете при гъбите. Оставете да се накиснат за 15 минути.
- Пасирайте супата в кухненски робот и върнете в тенджерата.
- Прибавете 3 с.л. магданоз, сметаната и овкусете със сол и черен пипер.
- Загрейте супата, без да оставяте да заври.
- Сервирайте като поръсите с останалия магданоз.