Необходими продукти:
- 2 с.л. масло 1 глава лук, накълцана
- 1 стрък целина, накълцана (ако не ви допада пропуснете)
- 1 среден картоф, накълцан
- 5 1/2 ч.ч. моркови, накълцани
- 2 ч.л. прясно настърган джинджифил
- 1 1/2 л. пилешки или зеленчуков бульон
- 7 с.л. течна сметана
- щипка прясно сляно индийско орехче
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- В тенджерка разтопете маслото. Прибавете лука и целината и запържете за около 5 минути или докато омекнат.
- Прибавете картофа, моркова, джинджифила и бульона. Оставете да заври. Намалете температурата до ниска, сложете капака и задушавайте за около 20 минути.
- Изсипете всичко в кухненския робот и пасирайте до гладка смес.
- Върнете супата в тенджерката.
- Прибавете сметаната и индийското орехче, солта и черния пипер.
- Загрейте, без да завира и сервирайте гореща.