Печена тиква с аромат на масло и ванилия

Коментари · 422 Прегледа

Мека като памук и топяща се в устата!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

тиква (цигулка)- 1 бр. (средно голяма)
захар- 400 гр.
краве масло- 125 гр.
ванилия (есенция)- 2 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Обелете и нарежете тиквата на средно големи парчета. Подредете парчетата тиква в тава с хартия за печене, плътно едно до друго. Смесете захарта с ванилията и я поръсете равномерно върху наредената тиква. Отгоре разпределете бучки краве масло. Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса без вентилатор за 3 часа. Пожелание можете да поднесете тиквата с мед, орехи и пудра захар. Приятен апетит!

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=wTcrieA7TEkt=7s

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg