Необходими продукти:
- 2 с.л. царевично олио
- 1 глава лук, накълцана
- 1 голяма червена чушка (тип камба), почистена от семена и нарязана на дребно
- 2/3 ч.ч. царевица на зърна (ако е замразена, предварително я размразете)
- 3 ч.ч. пилешки бульон
- 1 ч.ч. течна сметана
- сол и черен пипер
- 1/2 голяма червена чушка, почистена от семена и нарязана на дребно, за гарниране
Приготвяне или как се готви ястието:
- Загрейте мазнината в подходящ тиган. Прибавете лука и червената чушка и сотирайте за 5 минути или докато зеленчуците омекнат.
- Прибавете царевицата и сотирайте за още около 2 минути. Внимателно прехвърлете сместта в кухненския робот.
- Пюрирайте до гладка еднородна смес, като прибавите малко бульон ако е необходимо. Прехвърлете в тенджера и прибавете бульона.
- Овкусете със сол и черен пипер. Оставете да закъкри и гответе за около 5 минути.
- Махнете от котлона и внимателно прибавете и сметаната. Разбъркайте добре.
- Сервирайте гореща или студена, като гарнирате с накълцана на дребно червена чушка. Ако сервирате гореща върнете на котлона след като сте прибавили сметаната и загрейте бавно, без да оставяте да заври.