Рецепта за Шоколадов крем щрудел

Коментари · 620 Прегледа

Рецепта за Шоколадов крем щрудел. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Месец на влюбените". Рецепта за десерт - Щрудел с шоколадов крем.

Необходими продукти зa 4 рула:

  • 12 броя кори за баница-фини или за баклава
  • 2 яйца
  • 5сл захар
  • 1/2чч олио
  • 1/2чч галета/в рецептата грис/
  • 1/2чч кис.мляко
  • 2 ванилии
  • 1 бакпулвер
  • 3 сл какао

За крема:

  • 750 мл прясно мляко
  • 60 гр нишесте/царевично, пшенично или ванилия/- 1 опаковка
  • 2 яйца
  • 100 гр млечен шоколад
  • 2 сл какао
  • 1 чч захар ванилия
  • 3-4 сл вода
  • 50гр краве масло

 

Приготвяне или как се готви десертът:

  1. Започнете първо с крема, за да има достатъчно време да се охлади. Загрейте млякото със захарта. Разтворете нишестето с водата и добавете яйцата,какаото и ванилията.
  2. Разбийте добре и прецедете през цедка,за да няма бучици от нишестето или какото, а и не добре разбити остътъци от белтъците.
  3. Излейте какаовата смес във врящото мляко и бъркайте непрекъснато ,докато се сгъсти. Свалете от котлона и добавете маслото и начупения млечен шоколад.
  4. Продължете с бърканет  ,докато се разтопят напълно и се поемат от крема. Готовия крем покрийте плътно по повърхността на самия крем, за да не образува коричка при изстиването и го оставете,докато се охлади напълно.
  5. През това време си пригответе сместа за намазване на корите. Разбийте белтъците със захарта до меки връхчета, добавете жълтъците и другите съставки в следната последователност - какао, мляко, брашно и бакпулвера, олио, галета, ванилия.
  6. Намазваме кора със сместа, върху нея поставяме друга кора и отново намазваме.
  7. Стараем се навсякъде да има от сместа,за да няма бели участъци след изпичането. Третата кора намазваме с крем като в единия край поставяме по-голямо количество по ръба.
  8. Подгъваме двата края на кората, така че да не изтича крема и завиваме на руло.
  9. Подреждаме рулата в намазнена тава. С остатъка от какаовата смес намазваме рулата от горната стана.
  10. Ако е малко, добавете 1-2 сл вода и разредете. Фурна загряваме до 180 градуса и печем около 30-35 минути. Оставяме да се охлади напълно и украсяваме с разтопен шоколад или поръсваме с пудра захар.

 

Рецепта предоставена от Десислава Енчева.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg