Необходими продукти:
- 50 гр.какаово масло
- 100гр. пудра захар (има вариант за диабетици, в който захарта се заменя с подсладител на прах)
- 30гр. високомаслено какао
Приготвяне или как се готви десертът:
- По желание може да се добавят ядки или сушени плодове Какаовото масло се разтопява, към него се прибавя п.захар и сместа се разбърква добре.
- След това се прибавя какаото и се бърка до еднородност.
- Сместа става гъста и се втвърдява, но това да не Ви притеснява.
- Тук е момента да добавите ядки или сушени плодове, ако искате. Също така може да намалите какаото, ако не обичате твърде силен шоколадов вкус.
- Слагате сместа във формичка или просто върху фолио, разпределяте я и слагате в хладилник да стегне.
Рецепта предоставена от Лидия Халова.