Необходими продукти:
- 1 кг червени чушки
- 1 люта чушка
- 1 голяма глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 1 л зеленчуков бульон
- 200 гр маскрапоне
- сол
- черен пипер
Приготвяне или как се готви ястието:
- Чушките измивате, почиствате и нарязвате на дребно. Същото правите и с лука и чесъна. В голяма тенджера загрявате зехтина и запържвате леко.
- След 5 минути добавяте бульона и варите около 20 минути.
- След това пасирате и прекарвате през финно сито.
- Прибавяте маскрапонето, слагате да заври и оставяте да къкри за 10 минути. След това овкусявате със сол и пипер.
- При сервиране може да гарнирате с наситнен магданоз или босилек.