Необходими продукти:
- 25 гр масло
- 1 глава целина, обелена и накълцана
- 3 ябълки, обелени, изчистени и накълцани
- 1 л пилешки или зеленчуков бульон
- 2 с.л. ябълки на парченца
- сол и черен пипер
- лют червен пипер
- сладък червен пипер
Приготвяне или как се готви ястието:
- Сгорещявате маслото и леко запържвате ябълките и целината за около 5 минути.
- Изливате вътре бульона и лютия червен пипер и оставяте да заври. На по-ниска температура оставяте да къкри за около 25 минути, докато ябълките и целината омекнат напълно.
- Пасирате, прекарвате през сито.
- Внимателно загрявате и овкусявате със сол и черен пипер.
- Всяка порция гарнирате с малко ябълки на парченца и червения пипер.