Необходими продукти:
- 0.5л вода
- 2 картофа
- 1 морков
- 3 с.л. олио (краве масло)
- 1 глава лук
- 2 с.л. брашно
- 0.5л прясно мляко
- 1/2 ч.л. ким
- сол
- препечени филийки
- сирене
Приготвяне или как се готви ястието:
- В 0.5л подсолена вода се варят нарязаните на кубчета картофи и моркови.
- Когато са почти готови в отделен съд в олиото се запържва ситно нарязаният лук и брашното (до златисто).
- Разрежда се с прясното мляко и се сипва в супата. Оставя се да поври още 2-3 мин.
- Подправя се с ким.
- Супата се сервира с препечени кубчета хляб (крутони), настъргано сирене и стръкче магданоз.