Спаначени елхички

Коментари · 567 Прегледа

Празнично предястие за коледната и новогодишната трапеза-рецепта за кулинарен конкурс

Продукти за 3-4 порции:

  • 100 мл прясно мляко
  • 2 яйца
  • 2 суп.лъж. брашно
  • около 150 гр изцеден замразен спанак
  • 150 гр крем-сирене
  • 1-2 суп.лъж. червен хайвер
  • щипка сол и 1/2 ч.л. сода бикарбонат

Инструкции:

Разбъркайте добре яйцата, млякото, брашното и пасирания спанак.Добавете содата и солта.

Намажете тиган с незалепващо покритие с малко масло и изпържете средно дебели палачинки от сместа.

С различни по големина чашки или форми за сладки изрежете подходящите форми за елхички- кръгове или звезди.

Намажете най-голямата с крем-сирене, поръсете с червения хайвер, добавете следващата по размер, намажете я и така до върха на елхичката. Прибавете тънки резенчета лимон, поръсете с още малко хайвер  и сервирайте. Да ви е сладко!

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg