Необходими продукти:
- 500 г домати
- 1/4 глава целина
- 1 морков
- 1 глава лук
- 5 скилидки чесън
- 50 г краве масло
- 1 кафена чашка ситно натрошено фиде
- 5 чаени чаши вода
- 1/4 връзка магданоз
- сол на вкус
Приготвяне или как се готви ястието:
- Целината, морковът и лукът се почистват и измиват, нарязват се на дребно и се задушават до омекване в малко вода, след което се заливат с останалото количество вряща вода и се варят заедно с доматите и чесъна.
- Пасират се през гевгир и се оставят отново да заврят.
- Прибавя се фидето (или оризът).
- Супата се посолява и се вари още 10-15 минути, отстранява се от огъня и се подправя с маслото и дребно нарязания магданоз.