Рецепта за Пасирана картофена супа, подлучена с чесън

Коментари · 329 Прегледа

Рецепта за Пасирана картофена супа, подлучена с чесън. Необходими продукти и начин на приготвяне на Пасирана картофена супа, подлучена с чесън.

Необходими продукти:

  • 600 г картофи
  • 75 г краве масло
  • 1 главичка кромид лук
  • 1/2 чаена лъжичка
  • червен пипер
  • 1 главичка чесън
  • 6 чаени чаши вода
  • 2 супени лъжици оцет
  • сол
  • черен пипер на вкус

 

Приготвяне или как се готви ястието:

  1. Картофите се почистват и измиват, нарязват се на едри парчета и се сваряват в малко вода или на пара, след което се пасират (през преса, гевгир) или се стриват със специална решетъчна лъжица.
  2. Дребно нарязаният лук се задушава в мазнината и 1 супена лъжица вода, разбърква се с червения пипер и се прибавя към картофите.
  3. Заливат се с горещата подсолена вода и се варят 10 минути.
  4. Супата се поднася подправена с черен пипер и счукания със сол и оцет чесън.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg