Необходими продукти:
- 500 г спанак
- 1 кафена чашка ориз
- 3 супени лъжици растително масло
- 1 супена лъжица препечено брашно
- 1/2 лимон (или оцет на вкус)
- 5 скилидки чесън
- 6 чаени чаши вода
- 1/2 връзка магданоз
- сол
Приготвяне или как се готви ястието:
- Спанакът се почиства и измива, нарязва се на ивици и се задушава в мазнината и 1 супена лъжица вода до омекване.
- Прибавят се оризът, препеченото и размито с малко студена вода брашно и предвиденото количество гореща вода.
- След като се свари оризът, супата се отстранява от огъня, подправя се със счукания чесън, сока от лимона (или оцет) и сол на вкус, охлажда се до стайна температура и се поднася поръсена със ситно нарязания магданоз.