Продукти:
1 яйце
1 с. л. олио
3/4 ч. ч.вода
1/4 ч. ч. прясно мляко
мая колкото орех (или 1 пакетче суха)
1 ч. л. захар
щипка сол
брашно, колкото поеме за рядко тесто
натрошено сирене за плънката
2 с. л. захар
Приготвяне:
• От посочените продукти се омесва рядко тесто, което се оставя да бухне.
• След това се разточва на кора, от която с помощта на чаена чаша се изрязват кръгчета.
• Кръгчетата се намазват с олио, след което се слага плънката от натрошено сирене и кръгчетата се прегъват на две.
• Краищата им се притискат.
• Нареждат се в тавичка и отново се оставят да бухнат.
• Преди изпичането се мажат със смес от 2 с. л. захар и 1 кафеена чаша вода.
• След изпичането Бабините сиренки се намазват отново.
Време за приготвяне: 40 минути
Количество: 5-6 порции
Рецепта от Кулинарен Журнал, източник: http://www.gotvetesmen.com/