Необходими продукти:
- 2 бр яйца
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. мед
- 1 к.л. есенция ванилия
- 50 мл прясно мляко
- 1,2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.ч. брашно от спелта
- олио за тигана
- 2-3 с.л. течен размекнат шоколад за намазване
Приготвяне или как се готви десертът:
- В купа се разбиват яйцата с захар и течен мед. Добавя се ванилия, прясно мляко и накрая сипваме брашното и бакпулевра да се получи каша като боза. Ако е все още рядка сместа добавете още малко брашно.
- В загрят тиган намазван с олио сипваме по 1 равна с.л. и оформяме на малка палачинка.
- Печем от двете страни до златисто и изваждаме в чиния.
- Когато се охладят се намазват с течен шоколад, слепваме една с друга и сервираме!
Рецепта предоставена от Виолета Матева.