Продукти:
1 кисела зелка
1 глава лук, нарязана
1 морков
400 г говежда кайма
1/3 чаша ориз
3-4 супени лъжици доматено пюре
3-4 супени лъжици соев сос
олио
сол на вкус
меланж от подправки на вкус – черен пипер, червен пипер, джоджен, чубрица
дафинов лист
2-3 стръка пресен магданоз
кубче телешки бульон
Приготвяне:
Листата на зелката се отделят внимателно. Нарежете лука и моркова на ситно. Каймата се омесва с малко вода и подправките. Загрейте олиото в тиган. Запържете лука и морковите заедно с каймата. Добавете кубчето бульон, пюрето и соевия сос. Разбърквайте непрекъснато. Измийте ориза и го добавете към зеленчуците да се запържи. Отстранете го след няколко минути.
Увийте плънката в сармите. Подредете ги в дълбок съд като на финала ги затиснете с чиния. Залейте ги с подсолена вода колкото да залее изцяло сармите. Варете на слаб огън до готовност или около 60 минути.
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други