Необходими продукти:
- 190 г обикновени бисквити голям пакет
- 100 г масло
- 2 с.л. тъмно какао
- 50 г черен шоколад
- 1 с.л. кора от измит портокал
- 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 2-3 с.л. пудра захар
- 3 с.л. пудра за поръсване
Приготвяне или как се готви десертът:
- Натрошаваме бисквити на малки парченца в купа.
- В малка тенджерка се загрява прясно мляко, масло, какао, кора настърган портокал и пудра захар.
- Може да се прибави и 1 с.л. алкохол, коняк или ром.
- Когато се разтопи маслото, като се разбърква с телена бъркалка се сваля и оставяме леко да се охлади.
- Сипваме натрошени бисквити и се разбърква внимателно с лъжица да не станат на каша.
- Застила се парче прозрачно фолио, сипваме бисквитената смес и се оформя като салам. Завива се на руло с фолиото и се връзва като бонбон.
- Отгоре с хартия и 2 часа във хладилника или 1 час във фризера. Аз оставих 1 нощ в хладилника и на другия ден се отваря, поръсваме с пудра потупва се отгоре да полепне и се нарязва на парчета.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.