ПРОДУКТИ: за 4 порции
1/2 кг пилешко месо
1/2 глава броколи
1/2 глава карфиол
1 морков
50 г масло
100 г кашкавал
черен пипер
сол
Пилешкото месо (най-добре от бут и без кожа) (1/2 кг) се задушава в половината от маслото в тиган, докато се сготви. След това се подправя със сол и черен пипер. Карфиолът (1/2 глава), броколите (1/2 глава) и морковът (1 бр) се нарязват на хапки и се варят в подсолена вода до готовност и поотделно. След това се отцеждат. Месото и зеленчуците се поставят в тавичка, поръсват се с парченца масло и настърган кашкавал (100 г). Изпичат се в силна фурна за 15 минути. Ястието се поднася горещо. По желание кашкавалът може да се нареже на кубчета и да се разпредели вътре между продуктите.
От:1001 рецепти