Необходими продукти:
- 1 чаена чаша доматено пюре
- 1 морков
- 1 главичка кромид лук
- 5 скилидки чесън
- 1 корен от магданоз
- 1 супена лъжица брашно
- 50 г краве масло (или 50 мл растително масло)
- 5 чаени чаши вода
- 3 филийки от бял хляб
- сол
- черен пипер
Приготвяне или как се готви ястието:
- Лукът, морковът и магданозовият корен се почистват и измиват, нарязват се на дребно и се задушават до омекване в 1/2 от мазнината и 1 супена лъжица вода, след което се прибавят ситно счуканият чесън и разреденото с хладка вода доматено пюре.
- Заливат се с врящата вода и като кипнат, се прибавя брашното (леко запечено или сурово, размито с малко вода).
- Супата се посолява и се вари още няколко минути, подправя се на вкус с черен пипер и се поднася с крутончета или хапки от хляба, изпържени в останалата мазнина.