Пилешкото месо (800 г) се нарязва на хапки и се изпържва в сгорещената мазнина до покафеняване, след което се прибавят едро нарязаните камби (2 бр) и се пържат, докато леко омекнат. Добавя се ананасът от консерва (800 г), заедно с течността от консервата. Плодът е нарязан на парчета с големина на пилешките хапки. Налива се виното (150 мл.), а също и соевият сос (50 мл.) и течният мед (4 с.л.). Слагат се всички останали продукти, без ориза. Ястието ври на тих огън под капак до пълната готовност на месото, като от време на време се разбърква. Сервира се върху канапе от сварен ориз
ПРОДУКТИ: за 6 порции
1 1/2 ч.ч. ориз
800 г пилешко месо
800 г ананас
2 червени камби
50 мл. соев сос
4 1/2 вода
1 ч.л. черен пипер
сол 4 с.л.
мед 150 мл.
бяло вино