Необходими продукти:
- 500 г спанак
- 1 глава кромид лук
- 1/2 връзка корени за супа (морков, целина, пащърнак и магданоз)
- 4 супени лъжици растително масло
- 2 домата
- 1 кафена чашка фиде или ориз
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 2 яйца
- 1 супена лъжица брашно
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 5 чаени чаши вода
- 1/4 връзка магданоз
- джоджен
- черен пипер
- сол
Приготвяне или как се готви ястието:
- В растителното масло и 1 супена лъжица вода се задушават до омекване дребно нарязаният лук и настърганите корени за супа. Разбъркват се с брашното и червения пипер, разреждат се с леко подсолена гореща вода и се оставят да заврят.
- Прибавят се почистеният, измит и дребно нарязан спанак, фидето и останалото количество вода. Като се свари фидето, се прибавят дребно нарязаните домати и джоджен и сол на вкус.
- Супата се вари още 10-15 минути, отстранява се от огъня и се застройва с варена застройка от разбитите яйца и киселото мляко, подправя се на вкус с черен пипер и се поднася поръсена със ситно нарязания магданоз.