Необходими продукти:
- 60 гр масло, нарязано и омекнало
- 250 гр кафява захар
- 3 яйца
- 110 гр брашно
- 75 гр брашно с набухвател
- 1 ч.л. канела на прах
- 300 гр ябълки, обелени и настъргани
- 120 гр орехи, накълцани
- 85 гр стафиди, накълцани
Приготвяне или как се готви десертът:
- Намазнете правоъгълна по дълбока тавичка с размери 15 см х 25 см, застелете основата с хартия за печене.
- В купа сложете маслото, захарта, яйцата, двата вида брашно и канелата и разбийте с миксер на ниска скорост докато съставките се смесят.
- Увеличете скоростта и разбивайте докато получите гладка, еднородна смес.
- Прибавете ябълките, ядките и стафидите.
- Разбъркайте с дървена лъжица. Изсипете в подготвената тавичка и печете за около 1 1/4 часа или до готовност.
- Оставете първо да изстине в тавичката за 10 минути, след което прехвърлете върху решетка докато изстине напълно.