Необходими продукти:
- 25 гр масло, нарязано и омекнало
- 220 гр финна захар
- 3 яйца
- 150 гр брашно с набухвател
- 35 гр брашно
- 60 мл прясно мляко
- 240 гр орехи, накълцани
Приготвяне или как се готви десертът:
- Намазнете квадратна тавичка със страни 23 см и застелете дъното с хартия за печене.
- В купа смесете маслото, захарта, яйцата, двата вида брашно и млякото и разбийте на ниска степен с миксер докато продуктите се смесят.
- След това увеличете степента на средна и разбийте до получаването на гладка, хомогенна и кремообразна смес. Прибавете ядките.
- Изсипете в подготвената тавичка.
- Печете на средна температура за около 40 минути или до готовност. Оставете за 5 минути в тавичката и преместете върху решетка да доизстине.
- Може да гарнирате с бита сметана или ванилов сладолед.