Необходими продукти:
- 125 гр масло, нарязано и омекнало
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 220 гр финна захар
- 2 яйца
- 225 гр брашно с набухвател
- 180 мл прясно мляко
- 70 гр смляни лешници
Приготвяне или как се готви десертът:
- Намазнете кръгла тавичка с диаметър 20 см и покрийте дъното с хартия за печене.
- В купа поставете маслото, есенцията, захарта, яйцата, брашното и млякото и разбийте с миксер на ниска степен, докато продуктите се смесят.
- След това увеличете скоростта на средна и разбивайте до еднородна и гладка смес.
- Прибавете и ядките и разбийте за кратко.
- Печете на средна температура за около 50 минути или до готовност.
- Оставете за 5 минути в тавичката и преместете върху решетка да доизстине.