Различна рецепта за сьомга с лимонов сос

Коментари · 341 Прегледа

СЬОМГА-с лимонов сок

филе от сьомга

1/2 чаша разтопено масло

морска сол

1/2 лимон

1 / 2 - 1 лимонова кора черен пипер

Сос от лимонено масло:

1/2 чаша разтопено масло 2 супени лъжици лимонов сок около 1/2 лимон 2 скилидки чесън смлени 2 супени лъжици вода или бяло вино 1 супена лъжица сметана сол 1/2 ч. л. захар 1/2 супени лъжици нарязан копър 1/2 супена лъжица нарязан магданоз

Приготвяне:

Бавно печена сьомга: Подсушете сьомгата и я нарежете равномерно на 4 порции. Загрейте фурната до 250 ° F. Застелете тава с хартия за печене и намажете дъното с разтопеното масло. Поръсете намазаната с масло пергаментна хартия с малко сол (където ще поставите сьомгата). Поставете парчетата сьомга върху тавата. Щедро намажете отгоре и отстрани парчетата сьомга с масло. Налейте малко лимонов сок (около 2 - 3 супени лъжици) върху сьомгата, последвана от малко морска сол. Времето за готвене може да варира между 12 - 20 минути, в зависимост от дебелината и теглото на сьомгата. Пригответе соса от лимонено масло, докато сьомгата се готви. Проверете готовността на вашата сьомга след 10 минути. Вилица или тънък остър нож, поставен в най-дебелата част на сьомгата, трябва да влезе лесно, без съпротива, ако е направено. Когато сьомгата се свари, извадете от фурната и измажете отгоре с малко повече масло (по желание) и поръсете малко черен пипер и отгоре с лимон. Оставете сьомгата да си почине няколко минути. Сос от лимон и масло: Чесънът и лукът се нарязват на ситно. В малка тенджера комбинирайте разтопеното масло и лимоновия сок с чесъна и лука. Оставете сместа да къкри на средно силен огън, докато разбърквате. Разбийте, докато сосът се сгъсти. След като сместа се емулгира и шалотът и чесънът омекнат, добавете захарта, водата / бялото вино и сметаната. Подправете със сол на вкус. Разбийте, докато сосът къкри. Свалете от котлона и разбъркайте копъра и магданоза. Сега сосът е готов за сервиран 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg