филе от сьомга
1/2 чаша разтопено масло
морска сол
1/2 лимон
1 / 2 - 1 лимонова кора черен пипер
Сос от лимонено масло:
1/2 чаша разтопено масло 2 супени лъжици лимонов сок около 1/2 лимон 2 скилидки чесън смлени 2 супени лъжици вода или бяло вино 1 супена лъжица сметана сол 1/2 ч. л. захар 1/2 супени лъжици нарязан копър 1/2 супена лъжица нарязан магданоз
Приготвяне:
Бавно печена сьомга: Подсушете сьомгата и я нарежете равномерно на 4 порции. Загрейте фурната до 250 ° F. Застелете тава с хартия за печене и намажете дъното с разтопеното масло. Поръсете намазаната с масло пергаментна хартия с малко сол (където ще поставите сьомгата). Поставете парчетата сьомга върху тавата. Щедро намажете отгоре и отстрани парчетата сьомга с масло. Налейте малко лимонов сок (около 2 - 3 супени лъжици) върху сьомгата, последвана от малко морска сол. Времето за готвене може да варира между 12 - 20 минути, в зависимост от дебелината и теглото на сьомгата. Пригответе соса от лимонено масло, докато сьомгата се готви. Проверете готовността на вашата сьомга след 10 минути. Вилица или тънък остър нож, поставен в най-дебелата част на сьомгата, трябва да влезе лесно, без съпротива, ако е направено. Когато сьомгата се свари, извадете от фурната и измажете отгоре с малко повече масло (по желание) и поръсете малко черен пипер и отгоре с лимон. Оставете сьомгата да си почине няколко минути. Сос от лимон и масло: Чесънът и лукът се нарязват на ситно. В малка тенджера комбинирайте разтопеното масло и лимоновия сок с чесъна и лука. Оставете сместа да къкри на средно силен огън, докато разбърквате. Разбийте, докато сосът се сгъсти. След като сместа се емулгира и шалотът и чесънът омекнат, добавете захарта, водата / бялото вино и сметаната. Подправете със сол на вкус. Разбийте, докато сосът къкри. Свалете от котлона и разбъркайте копъра и магданоза. Сега сосът е готов за сервиран