Рецепта за Тъмен шоколадов кейк

Коментари · 593 Прегледа

Рецепта за Тъмен шоколадов кейк. Необходими продукти и начин на приготвяне на Тъмен шоколадов кейк. Рецепта за десерт - Тъмен шоколадов кейк.

Необходими продукти:

  • 125 гр масло, нарязано и омекнало
  • 330 гр финна захар
  • 3 яйца
  • 150 гр брашно
  • 150 гр брашно с набухвател
  • 75 гр какао
  • 125 мл вода
  • 250 мл прясно мляко


    Приготвяне или как се готви десертът:
  1. Намазнете тавичка с диаметър 23 см и застелете дъното с хартия за печене.
  2. Смесете всички продукти в купа и разбърквайте с миксер на ниска скорост докато те се смесят.
  3. Увеличете скоростта до средна и продължете да разбърквате до получаването на гладка и хомогенна смес.
  4. Изсипете в подготвената тавичка.
  5. Печете във фурна на ниска към средна температура за около 1 1/4 часа или до готовност.
  6. Оставете за 5 минути в тавичката и преместете върху решетка да доизстине.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg