Необходими продукти:
- 125 гр масло, нарязано и омекнало
- 1 с.л. настъргана кора от портокал
- 165 гр финна захар
- 2 яйца
- 225 гр брашно с набухвател
- 80 мл портокалов сок
- 125 мл прясно мляко
Приготвяне или как се готви десертът:
- Намазнете тавичка с дупка и диаметър около 21 см.
- Смесете всички продукти в купа и разбърквайте с миксер на ниска скорост докато те се смесят.
- Увеличете скоростта до средна и продължете да разбърквате до получаването на гладка смес (може да изглежда като пресечена, но това не бива да ви притеснява).
- Изсипете в подготвената тавичка.
- Печете на средна температура за около 45 минути или до готовност.
- Оставете за 5 минути в тавичката и преместете върху решетка да доизстине.