Необходими продукти:
- 500 г зеле
- 3 глави лук
- 1 морков
- 2 картофа
- корен магданоз
- корен керевиз
- връзка копър
- връзка магданоз
- 3 дафинови листа
- 3 зърна бахар
- 1 глава чесън
- 3 домата
Приготвяне или как се готви ястието:
- Картофите се нарязват на половинки, коренът от магданоз и лукът на четвъртинки – пускате ги да се варят.
- Почиствате зелевите листа от твърдата жилка, нарязвате на едно и заедно с магданоза, който също е нарязан на едро, прибавяте в супата. Не забравяте да сложите и дафиновия лист и бахара.
- Коренът керевиз настъргвате на едро ренде и прибавяте в супата.
- Морковите настъргвате на дребно ренде, чесъна накълцвате на много дребно и ги прибавяте в супата, когато картофите са почти сварени.
- Накрая нарязвате доматите на квадратчета и също ги прибавяте.
- Варите още няколко минутки и готово.