Необходими продукти:
- 500 г кисело зеле
- 25 г сухи бели гъби
- 2 глави лук
- 2 картофа
- 1 морков
- корен магданоз
- 1 ряпа
- 3 дафинови листа
- 1 глава чесън
- 3 зърна бахар
Приготвяне или как се готви ястието:
- Сварявате гъбите, към тях прибавяте нарязаните на кубчета картофи, както и нарязаният на ситно лук.
- Морковите, ряпата и магданоза се нарязват на кръгчето и също се прибавят в тенджерата.
- Киселото зеле се изплаква, нарязва и пуска при останалите зеленчуци.
- Когато картофите са сварени махнете от котлона.
- Дафиновия лист и бахара се слагат заедно с морковите, ряпата и магданоза.
- Пресовате чесъна и го прибавяте към супата.