Тиквеник

Коментари · 353 Прегледа

Традиционна рецепта за тиквеник

Продукти:
кори за баница
тиква - 500г
захар - 1ч.ч.
смлени или начукани орехи - 1 ч.ч. /може и по-щедро/
канела - 1 пакетче
лимонова кора - 1 лимон
олио - колкото е необходимо
пудра захар - за поръсване

Приготвяне:
Тиквата се рендосва. В голяма купа се слага тиквата, канелата, захарта, рендосаната лимонена кора и орехите. Разбърква се добре. Отварят се корите за баница. Ако може да си ги разточите сами – още по-хубаво. На всяка кора се слага по малко олио и в единият край се разстила от плънката. Завива се на фунийка и се нарежда в тавата.

Тавата е добре да се покрие с хартия за печене. Пече се на умерена фурна. След което се нарязва на парчета. Може да се нареже още преди печенето. Поръсва се с пудра захар (по желание). И това е всичко.


Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg