Спанак с ориз в гювече

Коментари · 337 Прегледа

Спанак с ориз в гювече!Да се насладим на глинените съдове,правещи храната по-вкусна,както е ориза със спанак!

Измийте и нарежете зеления лук, спанака и чесъна на ситно и ги задушете в по дълбок тиган с 5 с.л. зехтин (олио) и половината масло. Прибавете ориза и 3 чаши вода с кубче телешки бульон. Изчакайте да заври и намалете котлона на половина за да къкри. Овкусете със сол и черен пипер на вкус, 1/2 ч.л. джоджен, лют червен пипер. Когато ориза е почти готов го свалете от котлона и прибавете натрошеното сирене и останалото масло, разбъркайте и сипете в гювечета. Чукнете по две яйца отгоре сложете капак и печете във фурната на 180 градуса за 25 минути. 5 минути преди да ги извадите махнете капаците за да се запекът яйцата.

Необходими продукти

 

Пресен спанак – 400 гр.

Зелен лук – 5-6 стръка

Чесън – 2 скилидки

Ориз – 1 ч.ч.

Бульон – пилешки или телешки

Джоджен – 1/2 ч.л.

Сол и черен пипер на вкус

Лют червен пипер по желание

Сирене – 100 грама

Краве масло – 70 гр.

Олио или зехтин – 5 с.л.

Яйца – 4 броя

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg