В тиган слагате зехтина и ситно нарязаните скилидки чесън (ако сте почитатели на тази подправка може и повече), загрявате зехтина колкото чесънът да освободи аромата си в него (внимавайте да не го прегорите). В купа смесете галетата, ситно настърган пармезан, босилек и черен пипер. Не споменавам сол, защото пармезана придава достатъчно солен вкус, но ако похапвате по- солени ястия прибавете сол към галетата и подправките и разбъркайте добре. Потапяте всички пилешки гърди първо в чесновия зехтин и после овалвате добре в сухата смес от галта, пармезан и подправките. Загрейте фурната на 180 градуса С. Намазнете повърхноста на тавата или използвайте хартия за печене. Наредете пилешките филета в тавата и отново поръсете с остатъците от пармезановата смес. Печете около 30 – 40 минути до готовност в предварително загрята фурна.
Вижте и необходимите продукти :
зехтин – 4-5 супени лъжици
галета – 250 грама
чесън – 2 скилидки
пармезан(настърган) – 100 – 150 грама
сух босилек – 1 и 1/2 с.л.
Черен пипер – 1/3 ч. л.
Пилешки гърди – 6 броя филета