Сладкиш с какаова глазура

Коментари · 369 Прегледа

5 яйца
20 с.л захар
1 ч.ч кисело мляко
20 с.л брашно
1 бакпулвер
ванилия
щипка сол
(ако яйцата са по-голями увеличете с няколко лъжици брашното и заха

Яйцата, захарта, брашното, ванилията и киселото мляко, в което сме разтворили бакпулвера, се разбъркват много добре с лъжица. Готовата смес се изсипва в малка тава, която е намазнена и набрашнена. Пече се на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 35 минути. Готовият сладкиш се охлажда и се нарязва на ромбове. Приготвяме глазурата като смесваме захарта, водата, маслото и какаото и загряваме на котлон докато заври, нужно е да ври около 1 минута, за да се получи еднородна смес. С топлата глазура покриваме равномерно сладкиша и когато изстине напълно е готов за консумация!

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg