Продукти:
Свински ребърца – 1,5 кг.
Кафява захар – 110 гр.
Кетчуп – 50 мл.
Соев сос – 50 мл.
Сос Уорчестър – 50 гр.
Ром – 50 мл.
Чили сос – 50гр.
Чесън – 1-1/2 счукани скилидки
Суха горчица – 2 грама (или обикновенна 3 ч.л.)
Черен пипер – 3 /4 ч.л.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 170 градуса С. Нарежете свинските ребърца на дължина по едно или на порции, наредете ги в намазнена тава, покрийте тавата с фолио и печете в продължение на 1 час и 30 минути. След това соса който се е редуцирал от ребрата може да се налее във форма за лед и да се замрази за по нантатъшна употреба. В голяма купа се смесват заедно кетчуп, кафява захар, соев сос, сос Уорчестър , ром, чили сос, чесън, горчица и черен пипер. Ребрата се слагат в маринатата за 1 час на стайна температура или най – добре е да постоят за едно денонощие в хладилника. Така маринованите свински ребърца могат да бъдат приготвени на скара, барбекю или грил тиган по ваш избор, като намазвате повърхноста с малко количество масло и ги нареждате да се запекат за около 20 – 25 минути. По време на печенето ги намазваме с маринатата по – желание за постигане на по – интензивен вкус.