Необходими съставки
- 145 мл. прясно мляко с масленост по желание
- 1 чаша еспресо кафе
- за украсата: какао, сметана и шоколадови пръчици.
Начин на приготвяне
Тайната на кафето на три слоя се крие в начина на приготвянето и изсипването на съставките. За целта първо трябва 120 мл от млякото да се подгреят посредством кафе машина, за да се получи пяна. В отделна чаша първо се сипват 25-те мл студено мляко и към тях бавно и внимателно се добавя на тънка струя стопленото с пяна мляко. Непосредствено след това, отново със старание на много тънка струя и бавно се изсипва еспресото, така пяната от млякото минава отгоре и се получават трицветно кафе. По желание, може да се украси със сметана, какао и шоколадови пръчици. И не забравяйте да направите напитката в прозрачна чаша, за да може да се насладите на красотата й.
Източник:bg-kafe