Необходими продукти
- 3 жълтъка
- 5 с.л. захар
- 100 мл. течна готварска сметана
- черен шоколад около 300 гр.
- кафе около 100 мл.
Начин на приготвяне
Първата стъпка от приготвянето на тази рецепта е в подходящ за готвене съд да се разтопи натрошения шоколад, на бавен огън, заедно с предварително изсипаното еспресо кафе. След като шоколадът се разтопи в кафето и сместа се охлади, към нея се прибавят и разбиват жълтъците един по един, както и предварително разбитата със захарта сметана. Сместа се обърква и разпределя във формички, които могат да бъдат поставени в хладилник, за да стегне Шоколадовия мус с кафе. Десертът се сервира с украса по избор, която може да е настърган шоколад, бишкоти, бисквити или дори сметана с шоколадови пръчици.
Източник: bg-kafe