Пържени банани с шоколад
Бананите са изключително полезни и дават много енергия. Но в това разнообразие от продукти можем и да не им обърнем внимание и да стоят в хладилника до последно. В такъв случай, пригответе ги по интересен начин. Ето два начина за приготвяне на десерт от банани – за домашно готвене и за пикник. Вкъщи можете да изпържите с масло обеления банан за около 2 минути в тиган на слаб котлон, до появата на златист цвят. После сервирайте в чиния, като поръсите банана с настърган шоколад. Най-добър е вкусът, когато бананите са горещи. Ако сте сред природата, бананът не се пържи, а се пече. Необеленият банан се срязва по дължина и в прореза се нареждат парченца шоколад. За печенето се използва решетката за печене на месо. Готовото лакомство се яде топло, с лъжичка направо от кората.
Ябълков чипс
Ябълковият чипс може да стане чудесен заместител на вредния картофен чипс. Можем да го приготвим по много лесен начин у дома. Необходими са ни ябълки и шоколад. Нарязваме ябълките на много тънки кръгчета, най-добре с картофобелачка. Кръгчетата се нареждат върху застлана с пергамент тава и се пекат във фурната на 60 градуса, за около 2 часа. После наръсваме с настърган шоколад и увеличаваме градусите до 80. Печем докато шоколадът се разтопи напълно. Чипсът е готов!
Пържен портокал
Портокалите се измиват добре и кората се отделя. Нарязват се на достатъчно дебели кръгове, за да не прегарят при пърженето. Нарязаните кръгчета посипваме с подправки от двете страни– розмарин, риган или каквото друго прецените. Пържат се в масло на слаб огън, като в маслото може да се добави захар. Това интересно лакомство може да стане любимо украшение на масата. Може да се сервира в топло и студено състояние, а също и да се използва като добавка към сладолед.