Необходими продукти:
- 500 гр. Тиква
- 3 бр. Моркови
- 4 бр. Картофи
- 1 глава Лук
- 3 с.л. Олио
- Мляко или сметана
- 2 л. Бульон
- 1,5 ч.л. Червен пипер
- 1 ч.л. Къри
- Сол
Приготвяне или как се готви ястието:
1. Почиствате тиквата и я нарязвате на кубчета.
2. Нарязвате морковите и картофите на кубчета, а лука на дребно.
3. В дълбока тенджара сипвате олиото и запържвате лука докато омекне.
4. Наливате два литра бульон и когато кипне добавяте картофите и морковите.
5. Пет минути след като бульона със зеленчуците кипне добавяте тиквата.
6. Добавяте солта и варите още 5-10 минути.
7. Пасирате цялата смес.
8. Връщате в тенджерата, добавяте мляко или сметана и кипвате без да спирате да бъркате.
9. Сваляте супата от огъня и подправяте със следкия червен пипер и кърто.
*Бележки: Горещата супа може да сервирате с крутони или сухари.